Efter Brug

Følg guiden der står beskrevet nedenunder, for at genbruge både krystaller og glas.

 • Genbrug af krystaller

  Ved lysets sidste brænd kan du få krystallerne ud. Dette skal gøres mens alt voksen stadig er smeltet, og lyset er slukket. Brug ikke dine fingre! Men brug en pincet til at få det hele ud. Læg krystallerne i lunkent vand med sæbe, og gnup voksen af. Tør med et viskestykke eller køkkenrulle og nu har du krystallerne der fortsat vil gavne dig med skønne egenskaber!

 • Genbrug af glas

  Når krystallerne er taget ud, kan du tage vægen ud ved brug af pincet. Derefter kan du hælde resten af voksen i skraldespanden. Derefter kan du vaske glasset med varmt vand og sæbe. Nu har du et glas du kan bruge til f.eks. opbevaring! Selve glasset kan tåle opvaskemaskine, låget kan ikke.

 • Nåede du det ikke inden sidste brænd?

  Hvis lyset er brændt færdig, og du dermed ikke kan tænde lyset, så kan du nå det endnu! Hæld kogende vand i glasset og lad det virke. Voksen smelter langsomt op til overfladen. Når alt voksen er smeltet, kan du bruge en ske til at tage voksen op med. Put voksen i skraldespanden, og få fat i krystallerne med en pincet og hæld vandet ud.

  Nu kan du vaske glasset og krystallerne med varmt vand og sæbe, og så kan du genbruge dem! Selve glasset kan tåle opvaskemaskine, låget kan ikke.